top of page

Nutikus nesėkmei labai greitai mobilizuojuosi

Pokalbis su kūrybinės rinkodaros agentūros „AdDrama by Mediapark“ bendraįkūrėja, lektore ir stratege Laura Domarke. Laura rinkodaros industrijoje dirba nuo 2009 metų, ji yra padėjusi kurti strateginius ir turinio projektus daugiau nei 100 lokalių ir tarptautinių prekių ženklų bei yra pasidalinusi savo patirtimi daugybėje verslo ir rinkodaros konferencijų.

Inga Langaitė

Laura, dirbi agentūroje, kurioje netrūksta dinamikos, tad natūralu, kad pasitaiko ir klaidų. Koks tavo požiūris į jas?


Taip, agentūroje klaidų išvengti yra neįmanoma. Kol kas dar nesame išgyvenę didžiųjų klaidų, kurios galėtų pavirsti rimtomis komunikacijos krizėmis (pfu pfu pfu), bet, manau, tai tik laiko klausimas. Manau, kad iš esmės agentūros, kurios nėra susidūrusios su viešai matomomis ir aptarinėjamomis klaidomis, veikiausiai per mažai drąsius sprendimus siūlo! Na, o klaidos yra mokymosi proceso neišvengiama dalis ir man tikrai gaila visų organizacijų, kurios jų netoleruoja.


Kas sunkiau, suklysti pačiai ar priimti kitų klaidas?


Čia turiu kiek dviprasmišką situaciją. Kadangi esu agentūros veidas, tad ne tik mano pačios, bet ir mano kolegų klaidos dažniausia yra mano klaidos. Pati sau esu labai savikritiška, morališkai man tikrai sunkiau, kai aš pati padarau klaidų, tada žinau, kad tai aš kažko neapgalvojau, neįvertinau rizikos, nepadariau visko, ką galėjau. Aš tikrai mėgstu prisiimti klaidas sau, nors kartais jas tiesiog reikėtų paleisti.


Koks yra Tavo veiksmų planas ištikus nesėkmei?


Aš esu krizių sprendėja! Esu tas žmogus, kuris nutikus nesėkmei labai greitai geba mobilizuotis. Kol kiti sustingsta, pasimeta, bėga, aš jau galvoje turiu kelis sprendimo variantus. Tai nėra susiję su kažkokiu išmokimu, taip tiesiog į stresines situacijas reaguoja mano organizmas. Ištikus nesėkmei pirmiausiai galvoju apie sprendimo būdus ir sprendžiu situaciją, tik po to jau galiu stabtelėti ir dekonstruoti visą situaciją: kodėl taip įvyko, kas čia įvyko, kaip aš jaučiuosi ir t.t.


Po visko, manau, labai svarbu iš kiekvienos klaidos pasiimti pamoką - kai viskas baigiasi, kai emocijos nurimsta, objektyviai atsitraukti nuo situacijos, įsivertinti ką ir kaip buvo galima padaryti kitaip, kad tai nepasikartotų ateityje. O tada važiuojam toliau!


Kai būna įtemptas laikotarpis agentūroje, kur ieškai nusiraminimo?


Esu turėjusi įvairiausių patirčių, buvo laikas, kai su įtampa nesusitvarkiau visai ir dabar tai ne visada pavyksta, bet labiausiai padeda judėjimas, meditacija, kokybiškas poilsis ir aišku, psichoterapija, kas apskritai yra geriausiai išleisti pinigai!


Dar išmokau, kad man asmeniškai bent kas tris mėnesius reikia išvažiuoti atostogų arba darbostogų, net ne tam, kad būtinai pailsėčiau, bet tam, kad susidėliočiau dalykus. Gyvenu labai dideliame informacijos kiekyje, kurio kasdienoje apdirbti tiesiog neįmanoma, tad išvykus, atsitraukus nuo kasdienybės galiu visą informaciją įsisavinti. Esu turėjusi vieną labai didelį perdegimą, esu vos nepakartojusi jo antrą kartą.. Dabar įtemtose situacijoje stengiuosi klausyti savo kūno bei laiku pastebėti kokiu ženklus jis man siunčia.


Esi tikrai ne kartą buvusi FAIL NIGHTS renginiuose, kas į juos paskatina vis sugrįžti?


Man labai patinka šio renginio koncepcija! Gavusi kvietimą tapti pranešėja labai apsidžiaugiau. Į FAIL NIGHTS renginius sugrįžtu, nes šie renginiai man yra apie tikrumą, juose aš ieškau įkvėpimo ir tais momentais, kai galvoju: „nu kaip taip blogai padaryti, šitaip sufeilinti“ ir pradedu save teisti, prisimenu, kad normalūs žmonės feilina ir čia viskas yra ok! Tad renginiai man veikia kaip priminimas, kad sėkmė yra išorinė, kad už to dažniausiai yra begalė klaidų ir savęs ieškojimų ir, kad net patys geriausi, patys stipriausi klysta!


100 klaidų ar 100 Eur?


Geras klausimas! Aš sakyčiau, kad tai labai priklauso nuo to, ko tu nori! Jei šiuo metu reikia pinigų, tai pasiimk pinigus, bet jei reikia patirties, tai 100 klaidų yra žymiai naudingiau! Esmė čia veikiausiai rinktis tarp 100 pataisomų klaidų, kad nebūtų nei vienos, kurios ištaisyti nebegali.

 

Nori gauti Fail Nights naujienlaiškį tiesiai į savo pašto dėžutę? Prenumeruok jį čia:




bottom of page